Atény 1896 - Atlanta 1996 Letná olympiáda na pamätnej striebornej minci - Flaché, Dagmar
Druhá pamätná minca, ktorú vydáva NBS v rámci emisného plánu na rok 1996, je venovaná 100. výročiu usporiadania prvých novodobých olympijských hier v Grécku a prvej účasti Slovenskej republiky na letných olympijských hrách.