Dlhopisy očami emitenta a investora - Chovancová, Božena
Dlhopisy - označované aj ako úverové cenné papiere - predstavujú alternatívnu metódu získavania kapitálu. Emitent a investor vystupujú v klasickom vzťahu ako dlžník a veriteľ. Trh s dlhopismi ako najdynamickejšia súčasť kapitálového trhu (najrozšírenejšie u nás sú štátne dlhopisy). Dlhopisy z pohľadu emitenta - bankový úver, emisia obligácií. Dlhopisy z pohľadu investora - rozhodovanie o investovaní do dlhopisov.