Pomer ceny za predaj akcie k výnosom Príloha - Sikela, R.
Výpočet ziskov z nákupu a predaja cenných papierov. Odhad priemerného P/E za odvetvie. Príklad odhadu P/E. Trvalá a prechodná zložka zisku. Účtovné postupy firiem ovplyvňujú diskontné sadzby.