Stanovovanie úrokových sadzieb z úverov - Halúska, A.
V portfóliu komerčnej banky sú úvery dominantnými aktívami a úroky z úverov patria k základným zdrojom výnosov. V trhových ekonomikách úrokové sadzby sledujú vývoj ekonomiky. Banka môže poskytovať úvery s dvoma druhmi sadzieb: 1. s fixnou úrokovou sadzbou, 2. s variabilnou úrokovou sadzbou. Stanovovanie výšky základnej sadzby. Príklady.