Úloha vlády v různých evropských ekonomikách - Somers, F.
Úloha vlády v rôznych ekonomikách členských štátov EÚ. Typy trhových ekonomík: - relatívne voľné trhové ekonomiky, - sociálno trhové ekonomiky, - štátom riadené trhové ekonomiky. Ekonomiky s obmedzenými vládnymi zásahmi: Spojené kráľovstvo. Sociálno trhové ekonomiky: Nemecko, Dánsko, Holandsko. Krajiny s vysokým stupňom štátnej intervencie: Francúzsko, Taliansko, Španielsko.