Komparatívne výhody slovenského poľnohospodárstva v oblasti ľudských zdrojov - Buchta, Stanislav
Charakteristické znaky poľnohospodárstva vyspelých krajín Európy v posledných rokoch. Štruktúra pracovných síl v krajinách EÚ. Dôchodková a príjmová situácia krajín EÚ. Komparácia priemerných príjmov podnikov s poľnohospodárskou činnosťou. Dôležitosť rozvoja ľudského potenciálu v agrárnom sektore a pri reforme spoločnej agrárnej politiky EÚ. Porovnanie situácie krajín EÚ a Slovenska.