Najväčšími rezervami slovenského poľnohospodárstva je rast produktivity pôdy a úžitkovosti zvierat - Hutník, Félix
Charakteristika trhových výkonov slovenského poľnohospodárstva. Podiel súkromných roľníkov na slovenskom poľnohospodárstve. Trhová produkcia poľnohospodárskych podnikov sa ešte nestabilizovala. Pokles produktivity poľnohospodárstva v SR je väčší ako v ČR. Porovnanie s európskou výrobou. Zvýšenie nákupných cien niektorých produktov. Predaj živočíšnych produktov v r. 1994 a 1995.