Potraviny pod zákonom
Zákon o potravinách v SR - platnosť zákona od 1.1.1996. Príprava zákona, ciele zákona. Rešpektovanie odporúčaní FAO pri tvorbe zákona. Zákon sleduje potravinový článok vo všetkých súvislostiach - výroba, skladovanie, distribúcia, predaj, kontrola výrobného a odbytového reťazca. Okrem potravín zákon sleduje aj tabakové výrobky a kozmetické výrobky. Potravinový kódex - charakteristika.