Pravidlá hospodárskej súťaže a ich aplikácia - Zemanovičová, Daniela
Význam hospodárskej súťaže pre dobre fungujúci trh. Prijaté zákony o ochrane hospodárskej súťaže. Postup pri postihovaní protisúťažných praktík a kontrole koncentrácie a doterajšie skúsenosti s aplikovaním zákona. Dohody obmedzujúce súťaž. Zneužívanie dominantného postavenia. Základné kritériá, z ktorých sa vychádza pri vymedzení relevantného trhu. Povinnosť podnikateľov nahlásiť koncentráciu. Kontrola koncentrácie. Posudzovanie celohospodárskych výhod.