Kam kráčaš, slovenský zahraničný obchod? - Burda, Štefan
Smerovanie zahraničného obchodu na Slovensku. Export do štátov EÚ a CEFTA. Dovoz, vymerané clo a dane z pridanej hodnoty v SR za rok 1995. Príčina zmien v dynamike slovenského zahraničného obchodu. Zvýšenie cien ropy ovplyvnilo pasívne saldo. Rada vlády na podporu exportu. Riešenie nevyrovnanej obchodnej bilancie. Oslobodenie od cla pri dovoze. Zahraničný obchod SR podľa teritórií (EÚ - z toho SRN a Rakúsko, CEFTA - z toho ČR, Rusko). Štruktúra zahraničného obchodu SR podľa nomenklatúry SITC. Vývoj salda ZO bilancie SR. Rozšírenie obchodu v rámci CEFTA.