Stratégia v záujme rozvoja - Osyka, S.H
Zo správy ministra zahraničných ekonomických vzťahov a obchodu Ukrajiny S.H.Osyka. Zabezpečenie priaznivých podmienok pre vstup Ukrajiny na svetové trhy, podpora domácich exportérov. Vzťahy so SNŠ, Ruskom a pobaltskými krajinami. Dohoda s EÚ. Zmluvy s USA.