Dodržovat pevná pravidla Financování vývozu se státní podporou
V rozvinutých trhových ekonomikách štát podporuje vývozcov zvýhodneným financovaním, ktoré zabezpečujú špecializované banky. Rôzne formy nástrojov na podporu vývozu. Konsenzus OECD sa vzťahuje na úvery so splatnosťou 2 roky a viac. Podmienky financovania ČEB (Českej exportnej banky), a.s.