Etapy a cesty k Európskej menovej únii Perspektívy pre menovú politiku SR - Hlavatá, Irena
Stratégia prístupu k menovej únii. Konkretizácia etáp k Európskej menovej únii (EMÚ). Kritériá pre vstup do EMÚ. Stabilita meny, koordinácia a kontrola hospodárskej politiky. Bankové direktívy EÚ - upravujú bankové aktivity na území krajín EÚ. Fungovanie a úlohy jednotnej meny - European Currency Unit (ECU). Transformácia krajín strednej a východnej Európy do EÚ. Príprava vstupu Slovenska do EÚ.