Konec iluzí Evropská měnová integrace - Malý, J.
Prípravy členských krajín EÚ na štart menovej únie 1.1.1999. Prínosy a riziká zavádzania menovej únie. Výhody, ktoré by mala menová únia priniesť. Zabezpečenie cenovej stability - hlavný cieľ zakotvený štatútom budúcej Európskej centrálnej banky (ECB). Úlohy a činnosti ECB. Názory odporcov jednotnej meny - vysoké náklady na menovú integráciu, dôsledky pre členské krajiny EÚ, nevýhody menovej únie. Otázka čiastočnej dezintegrácie EÚ.