Stratégia prechodu na jednotnú menu v rámci Európskej únie. 1 - Sipko, Juraj
Potreba jednotnej európskej meny a cesta k jej dosiahnutiu. Úloha Zelenej knihy. Jednotný trh. Inštitúcie hospodárskej a menovej únie. Zmluva stanovuje presný časový plán. Kritériá zavedenia jednotnej európskej meny. Jednotlivé etapy scenára pre pohyb k jednotnej mene. Úloha jednotlivých subjektov.