Správu detských domovov chce získať rezort práce, sociálnych vecí a rodiny - Velecký, M.
Proces umiestňovania detí do náhradných rodín je komplikovaný. Charakteristika inštitútu osvojenia a inštitútu pestúnstva. Počet detí umiestnených do ústavnej výchovy a do náhradnej rodinnej starostlivosti v r. 1991-1995.