Po roku fungovania plurality v zdravotnom poistení bodujú najmä poisťovne so solventnými zriaďovateľmi - Velecký, M.
Zdravotné poistenie a poisťovne v SR. Novela zákona o zdravotnom poistení. Najúspešnejšie poisťovne sú tie, ktoré majú solventných zriaďovateľov. Nové poisťovne poskytujú rôzne výhody.