Školy, vzdelávanie a peniaze. 2 - Straka, P.
Základné kritériá, ktoré musí obsahovať efektívny systém financovania školstva. Podpora štátu v prístupe občanov k vzdelaniu. Starostlivosť štátu o občanov objektívne znevýhodnených v prístupe k vzdelaniu. Filozofia štátnych dotácií školstva.