Analýza výroby a tržieb - Kalafutová, Ľudmila
Analýza výroby. Charakteristika objemových ukazovateľov (výkony, výnosy, výroba, tržby), ktoré sa používajú pri kvantifikácii výstupov transformačného procesu firmy. Delenie objemových ukazovateľov na neredukované a redukované. Ukazovateľ pridaná hodnota. Vyjadrenie výroby vo výsledovke. Postup faktorovej analýzy. Analýza tržieb. Metóda reťazového dosadzovania. Vypovedacia schopnosť analýzy výroby a tržieb. Krátkodobá výsledovka.