Funkce účetnictví v transformujícím se českém podniku - Čuba, M.
Význam správne vytvoreného a realizovaného účtovného systému ako predpoklady úspešného rozvoja podniku v podmienkach dynamického trhového hospodárstva. Vnútropodnikové (manažérske) účtovníctvo a jeho význam. Podnikové účtovné informácie a ich využívanie. Manažérske využívanie metód a nástrojov finančnej analýzy. Hodnotenie hospodárskych javov. Fundamentálna a technická analýza. Dôležitosť zaistenia porovnateľnosti údajov v účtovných výkazoch a tiež porovnateľnosť podnikov.