Účtování akcionářů při zvýšení základního jmění akciové společnosti - Kříž, P.
Problematika účtovného zachytenia nových emisií akcií v účtovníctve akcionárov vo väzbe na ustanovenie zákona o účtovníctve. Zvýšenie základného imania spoločnosti troma štandardnými spôsobmi - verejnou emisiou, emisiou nových akcií súčasným akcionárom za nominálnu cenu, bezplatnou emisiou nových akcií, v prospech súčasných akcionárov, krytou vlastnými zdrojmi spoločnosti.