Znalci v Rakúsku sú kľúčovými osobami pôsobiacimi v schvaľovacom procese stavieb - Trubáček, M.
Rakúski znalci, na rozdiel od slovenských, nemajú predpísanú žiadnu ohodnocovaciu metódu pri oceňovaní nehnuteľností. Znalci sú zodpovední za stanovenie správnej kapitalizačnej úrokovej miery. Odporúčané merné hodnoty kapitálovej úrokovej miery. Rozlišovanie úradných znalcov a znalcov ad hoc. Rakúski súdni znalci vydávajú aj odborné posudky, na základe ktorých sa schvaľujú stavby.