Ďalšie smerovanie výroby potravín na Slovensku ovplyvní najmä domáca spotreba - Grančič, P.
Výroba potravín v SR po r. 1989. Súčasný stav - stagnácia. Budúci trend bude závisieť od dopytu stimulovaného rastom reálnych príjmov domácností, od výrobných kapacít a od vládnych opatrení na ochranu slovenského trhu. Vývoj obchodovania s akciami potravinárskych spoločností. Hospodárske výsledky podnikov Považský cukrovar, a.s. Trenčianska Teplá, Gold Limo, a.s. Bratislava a Jacobs Suchard Figaro, a.s. Bratislava v r. 1994-1996.