Sociální pokrok i ekonomický rozvoj Evropská unie - Zukal, Jiří
Riešenie sociálnej otázky v rámci EÚ - hlavné úlohy. Sociálna charta - prijatie, základné princípy európskeho modelu pracovného práva. Sociálna politika a rozšírenie EÚ - potreba súladu legislatívy krajín SVE s legislatívou EÚ pri vstupe týchto krajín do EÚ. Medzivládna konferencia EÚ (Turín) a rôzne názory na sociálnu politiku. Fenomén nezamestnanosti ako jeden z najväčších problémov EÚ.