Vývoj obyvateľstva v Slovenskej republike. 1 - Tirpák, M.
Charakteristika vývoja obyvateľstva SR v posledných rokoch. Spomaľovanie reprodukcie obyvateľstva, znižovanie pôrodnosti, stagnujúca úmrtnosť obyvateľstva, výrazný úbytok narodených detí ako najvýraznejšej charakteristiky populačného vývoja. Vývoj jednotlivých demografických procesov v rokoch 1990-1995. Štatistické údaje týkajúce sa uzatvárania nových manželstiev a rozpadu manželstiev. Vývoj základných demografických charakteristík v rokoch 1980-1989.