Rusko a rozšíření NATO - Eichler, Jan
Reakcie Ruska na možné rozširovanie NATO o krajiny SVE. Názory USA a západoeurópskych krajín, ktoré sú členmi NATO, na postoj Ruska k rozširovaniu Aliancie. Príčiny ruského postoja. Predpokladané opatrenia Ruska proti rozšíreniu, možné scenáre ruskej reakcie na rozšírenie Aliancie. Medzinárodné diskusie o rozšírení NATO, viaceré možné varianty rozšírenia. Noví členovia by mali aktívne prispieť k bezpečnosti a stabilite Aliancie a nebyť len pasívnymi konzumentami.