Měnící se role tripartity - Drabeš, Zdeněk
Ženeva jún 1996 - konferencia Medzinárodnej organizácie práce (ILO) - problematika tripartitnej spolupráce na národnej úrovni. Zmeny v súčasnom svete (ekonomické, technologické a sociálne zmeny) a ich vplyv na tripartitnú spoluprácu - obmedzovanie tejto spolupráce. Náročnosť tripartitnej spolupráce v podmienkach nestability a ekonomických ťažkostí. Hlavné ciele tripartitných konzultácií v súčasnosti - problém udržania alebo znovudosiahnutia konkurenčnej schopnosti podnikov.