Rozvoj ľudského činiteľa Aktuálne údaje OSN aplikované na Slovenskú republiku - Olexa, Milan
Štruktúra a metodológia tvorby indexu HDI (Human Development Index), ktorý je po prvý raz vypočítaný zo zdrojov Štatistického úradu SR. Vydávanie správ UNDP (United National Development Program), ktoré sa venujú celosvetovým problémom týkajúcich sa rozvoja ľudského činiteľa. Postavenie žien. Index ľudského činiteľa. Index rozvoja ľudského činiteľa. Výpočty hlavných komponentov HDI. Prepočítaný index HNP na obyvateľa s prihliadnutím na paritu kúpnej sily - GDP per capita. Postavenie Slovenska v indexe vzdelanosti medzi niektorými krajinami sveta.