Slovenskí manažéri sa musia vzdať socialistického modelu riadenia osobnej produktivity - Boroš, Pavol
Porovnanie japonského (ázijského), západného a socialistického modelu osobnej produktivity práce - závislosť veku, produktivity a odmeny. Transformácia zo socialistického na západný model riadenia produktivity práce v SR je len na začiatku. Zvyšovanie produktivity znižovaním počtu zamestnancov je veľmi nepopulárne. Postupný rast ceny práce v SR.