Krajina si hľadá svoju tvár Programy revitalizácie znevýhodnených vidieckych oblastí - Mach, František
Kategorizácia oblastí so znevýhodnenými podmienkami v krajinách EÚ: horské oblasti, ostatné znevýhodnené oblasti, malé agrárne oblasti. Charakteristika týchto oblastí. Podpora poľnohospodárstva aj mimoprodukčných funkcií poľnohospodárstva v znevýhodnených oblastiach. Hlavné smery subvencovania. Používané nástroje na zveľaďovanie vidieka v krajinách EÚ. Legislatíva EÚ a podporné fondy na podporu rozvoja vidieka. Postup pri tvorbe programov. Plán rozvoja oblastí. Príklad Bavorska.