Družstevnictví a jeho adaptabilita na nové podmínky trhu - Turnerová, Lenka
Družstevníctvo je mohutné medzinárodné hnutie, ktoré sa vyznačuje špecifickou formou prepojenia ekonomických a sociálnych aspektov. Postavenie základných typov družstiev v národnom hospodárstve. Štyri základné typy družstiev v ČR. Medzinárodný družstevný zväz so sídlom v Ženeve združuje 195 národných a 10 medzinárodných organizácii z 80 krajín.