Výrobné družstevníctvo by sa malo zbaviť predovšetkým deformácií z predchádzajúceho obdobia - Janků, Jaroslav
Nejasnosti zákona č. 42/1992 Zb. o úprave majetkových vzťahov a vyrovnaní majetkových nárokov v družstvách (transformačný zákon). Otvorila sa cesta na koncentráciu kapitálu v poľnohospodárskych družstvách. Deformácie vo vývoji družstiev v SR. Družstvám invalidov môžu pomôcť štátne objednávky. Strata vo väčšine výrobných družstiev v r. 1995. Vyjadrenia predstaviteľov niektorých družstiev k transformačnému zákonu. Podporné fondy na rozvoj družstiev.