Bankroty sa na Slovensku zatiaľ príliš nevyužívajú - Vašina, P.
Pripravuje sa novela zákona č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní. Nedostatky zákona. Definícia pojmu konkurz. Špecifická situácia krajín strednej a východnej Európy si vyžaduje opatrný prístup ku konkurzom. Úloha súdov pri konkurze a vyrovnaní. Problémy pri aplikovaní inštitútu dohodovania. Podľa prieskumu v r. 1995 tretina podnikateľských subjektov hodnotí bankroty pozitívne. Schéma vyrovnania a schéma konkurzu. Počet konkurzov v SR v r. 1992-1995 a v prvom štvrťroku 1996.