Etika a regulace v bankovnictví - Bohatá, M.
Etické otázky v sektore financií a zložitosť regulácie. Vzťah medzi finančnou inštitúciou a regulujúcim subjektom (konfrontačný a koperatívny prístup). Hlavné etické požiadavky kladené na finančné inštitúcie: profesionalita a kompetentnosť, služba zákazníkom, dôvera, spravodlivosť, morálna zodpovednosť, obozretnosť, legálnosť, excelentnosť.