Národnostné presuny v bankovníctve Slovenska v medzivojnovom období - Faltus, Jozef
V prvých rokoch existencie Československa zaznamenali národné slovenské banky neobyčajný vzostup. Nárast dopytu po úveroch. Prílev zahraničného kapitálu od amerických Slovákov. Banková kríza v r. 1923-1924 urýchlila centralizačný proces v bankovníctve na Slovensku. Bankové zákonodarstvo. Krízový vývoj 30. rokov. Pôsobenie českých bánk na Slovensku (filiálky). Zníženie vplyvu budapeštianskych a viedenských bánk na kapitálovom trhu Slovenska.