Rentabilita komerčných bánk Zisk komerčnej banky - výsledok aj predpoklad jej úspešnosti - Preisinger, Dušan
Zisk komerčnej banky patrí k ukazovateľom pri jej hodnotení. Vplyv štruktúry aktív na vývoj rentability komerčných bánk. Vývoj výslednej rentability banky ovplyvňuje aj optimálne premietnutie nákladov do ceny aktívnych operácií a služieb banky (riadenie čistej úrokovej marže). Vývoj udržateľného rastu bankového sektora v SR. Vývoj medziročného rastu ROA (zisk/priemerná hodnota aktív).