Dynamika měnového kurzu a kurzová politika: současné mikroekonomické teorie - Derviz, Alexis
Teória menového kurzu po zániku brettonwoodskeho systému. Hlavné mikroekonomické prístupy k teórii devízového kurzu. Modely strategickej interakcie na devízových trhoch. Duálny charakter meny a otázky vyvolané Európskou menovou úniou.