Regulovanie peňažnej zásoby a aktuálne otázky menového programovania v podmienkach SR - Komínková, Zora
V menovej politike NBS hrá dôležitú úlohu menové programovanie, ktorého základom je regulovanie peňažnej zásoby, definovanej peňažným agregátom M2. Výsledky menového programovania NBS. Multiplikačný vzťah medzi menovou bázou a agregátom M2. Možnosť NBS určovať veľkosť menovej bázy. Interpretácia vývojového trendu zdrojových zložiek menovej bázy NBS. Niektoré námety pre politiku regulovania peňažnej zásoby v podmienkach SR.