Tatranská zubačka na pamätnej minci - Flaché, Dagmar
Štvrtá pamätná minca (v hodnote 200 Sk), ktorú vydáva NBS Bratislava v roku 1996, je venovaná 100. výročiu otvorenia prevádzky ozubnicovej železnice na trati Štrba - Štrbské pleso. Je to druhá minca tematického okruhu "Rozvoj vedy a techniky.