Psychologie na finančních trzích - Veselá, Jitka
Akciové kurzy a kurzy finančných inštrumentov sú premenlivou veličinou. Pohyb akciových kurzov na psychologickom princípe vysvetľuje psychologická analýza. Podstata psychologickej analýzy (psychológia davu). Konkrétne investičné stratégie založené na psychologických princípoch - Kostolanyho stratégia, Drasnarova stratégia, Keynesova stratégia. Zvláštne javy na burzách - špekulatívne bubliny.