Využitím anomálií slovenského kapitálového trhu možno dosiahnuť zisk - Mészáros, D.
Analýza efektívnosti slovenského kapitálového trhu pomocou štatistických metód. Existujúce skupiny testov na analýzu kapitálového trhu: testy predpovedateľnosti výnosov, udalostné štúdie, testy neverejných informácií. Sezónne opakovanie v pohyboch cien akcií a tzv. víkendový efekt. Hodnotenie akcií vo vzťahu k ostatným ekonomickým úkazom - model ocenenia cenných papierov (CAPM). Anomálie na slovenskom trhu je možné využiť.