Brandenbursko rieši po páde berlínskeho múru podobné hospodárske problémy ako Slovensko - Repčeková, D.
Hospodársky vývoj Brandenburska, spolkovej republiky Nemecka, v období r. 1991-1995. Postupné oživenie hospodárstva. Najvýznamnejšie priemyselné odvetvia. Najproblémovejším odvetvím je energetika. Opatrenia na zlepšenie pozície hnedého uhlia. Konverzia zbrojárskej výroby. Zahraničný obchod.