Odhaduje sa, že v posledných mesiacoch v Čechách v tichosti zmenilo svojho majiteľa približne 500 spoločností
Charakteristika niektorých aspektov privatizácie v Česku, Poľsku a Rusku. Hlavným problémom českej privatizácie je štruktúra vlastníkov investičných fondov a vysoká účasť štátu v peňažných ústavoch. Tzv. tretia vlna privatizácie. Počet a veľkosť privatizovaných spoločností v masovej privatizácii v Poľsku v r. 1995 boli príliš malé. Protichodné názory na reštrukturalizáciu u poľských privatizérov a zahraničných manažérov fondov. Výsledkom kupónovej privatizácie v Rusku bolo dominantné postavenie insiderov v priemysle. Podiel súkromného sektora na tvorbe HDP v transformujúcich ekonomikách.