Rozpornosti vývoja slovenskej ekonomiky i tranzitívnych ekonomík - Staněk, Peter
Problémy transformácie hospodárstva SR a iných východných ekonomík. Zahraničný kapitál investoval hlavne do obchodných a sprostredkovateľských služieb. Vlády chcú riešiť problémy bánk privatizáciou. Reštriktívna rozpočtová politika. Nevyužité vnútorné rezervy. Neefektívne využitie príjmov z privatizácie. Nedostatočné zahraničné zdroje. Krajiny strednej a východnej Európy si namiesto spolupráce navzájom konkurujú.