Slovensko je pripravené prijať pred vstupom do OECD potrebné liberalizačné opatrenia - Šesták, J.
SR sa snaží v r. 1996 získať členstvo v OECD. Podmienkou je pristúpenie k Liberalizačným kódom OECD, ktoré tvorí Zákonník o kapitálových pohyboch a Zákonník o bežných neviditeľných transakciách. SR podstúpi previerky pripravenosti na vstup do OECD. Experti OECD vypracovali Štúdiu o vývoji ekonomiky Slovenska za r. 1994 a 1995. Význam členstva v OECD.