Slovenská agentúra pre cestovný ruch - Magátová, I.
Založenie Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) so sídlom v Banskej Bystrici 1. septembra 1995 ako príspevkovej organizácie, ktorú zriadilo MH SR. Hlavné úlohy a konkrétna náplň agentúry v oblasti rozvoja cestovného ruchu. Aktivity agentúry v oblasti propagácie cestovného ruchu v priebehu I. štvrťroka 1996.