CEFTA tréningovým ihriskom integrácie do Európskej únie - Bacigalová, J.
Záverečnú deklaráciu podpísali členovia vlád krajín CEFTA na stretnutí v Jasnej pri Liptovskom Mikuláši (1996). Zdôraznili prínos združenia k rozvoju vzájomného obchodu. Podpísanie doplnkových protokolov č.4 (pravidlá pôvodu tovaru) a č.5 (liberalizácia obchodu s priemyselnými produktami). Postoj členských krajín k ochranárskej politike Slovinska v oblasti poľnohospodárskych produktov. Nesúhlas ostatných členov CEFTA k inštitucionalizácii združenia (návrh SR).