Právní úprava ukazatelů platební schopnosti bank v EU - Tomášek, M.
Päť novelizácií Smernice Rady ES z 18.12.1989 o ukazovateli platobnej schopnosti úverových inštitúcií č. 89/647/EHS. Najväčší význam má piata novela č. 96/10/ES z 12.3.1996 o uznávaní zmluvného vysporiadania (nettingu) príslušnými orgánmi. Pôsobnosť smernice o ukazovateli platobnej schopnosti. Rizikové ocenenia jednotlivých kategórií aktív. Minimálny ukazovateľ platobnej schopnosti - od 1.1.1993 na úrovni 8 perc.