Hlavní téma - globalizace Zasedal mezinárodní parlament práce - Vítek, Jan
Ženeva jún 1996 - celosvetová konferencia Medzinárodnej organizácie práce (MOP). Hlavný problém diskutovaný na konferencii - globalizácia. Sociálne práva, ľudské práva a medzinárodný obchod. Problém "sociálnej doložky". Práca detí, vykorisťovanie detí. Ďalší problém riešený na zasadaní svetového parlamentu práce - príprava medzinárodných noriem na ochranu námedzných robotníkov pracujúcich doma.