Moc a právo. 2 - Bárány, Eduard
Viazanosť štátu vlastným právom. Mocenské postavenie štátu a prevaha štátneho potenciálu násilia sú podmienkami právnosti štátu. Právny status ako súčasť mocenského postavenia. Ľudské práva ako zdroj, prostriedok aj obmedzovateľ moci.